fbpx

 

 

Hirtelen tökéletesen hétköznapi ételekből rákos leszel, miért? És kinek áll érdekében?

Ijesztő ételek. Már hónapok óta foglalkozunk a kialakulóban lévő élelmiszerválsággal. Részletesen bemutattuk, hogy a gazdaságot szándékosan szabotálták, hogy a zárlatok és szankciók révén felhúzzák a megélhetési költségeket, különösen az élelmiszerárakat.

De a propagandaháborúk olyanok, mint a rendes háborúk: Vannak hadszíntereik, frontjaik és nyílt, titkos kampányaik. Igen, az élelmiszerekkel kapcsolatban az a nagy zaj, hogy változtatnunk kell, hogy "megmentsük a bolygót", de ennél sokkal több történik kisebb szférákban. A történetek, cikkek és tanulmányok állandó csepegtetése, amelyek célja, hogy aláássák a közvélemény hitét az általunk fogyasztott élelmiszerekben. Íme négy példa, mind az elmúlt tíz napból.

1. A MARHAHÚS RÁKOT OKOZ

Június 3-án a MedicalXpress egy új tanulmányról számolt be, amely - állítólag - (ezt a szót sokat fogjuk használni) megállapította, hogy a vörös hús növeli a rák kockázatát bizonyos embereknél.

A Boston University School of Medicine-ben végzett és eredetileg a Journal of Nutrition című folyóiratban megjelent "tanulmány" azt állítja, hogy a "feldolgozatlan" vörös hús megnövelte a vastagbélrák kockázatát - fekete nőknél: A feldolgozatlan vörös hús fogyasztása a jelen vizsgálatban a CRC megnövekedett kockázatával járt együtt, ami az első pozitív bizonyíték arra, hogy a vörös hús szerepet játszik a CRC etiológiájában a fekete nőknél.

2. A HALAK IS

Június 9-én aztán a Sky News egy újabb tanulmányról számolt be, amely szerint a rendszeres halfogyasztás szintén növeli a kockázatot - ezúttal a bőrrákét.

Ez a Brown Egyetemen készült és a Cancers Causes and Control című folyóiratban megjelent "tanulmány" azt állítja, hogy azoknál, akik naponta több mint 40 g halat fogyasztanak, 22%-kal megnőtt a bőrrák kockázata:

Azt találtuk, hogy a magasabb teljes halbevitel, a tonhalbevitel és a nem sült halak fogyasztása pozitívan összefüggött mind a rosszindulatú melanoma, mind a melanoma in situ kockázatával. Jövőbeni tanulmányokra van szükség az ezen összefüggések hátterében álló lehetséges biológiai mechanizmusok vizsgálatához.

 

 

3. ...MÉG TÖBB RÁK, EZÚTTAL A TEJTERMÉKEK MIATT

Egy harmadik tanulmány, ismét a MedicalXpressben, ezúttal június 9-én jelent meg, és a prosztatarák megnövekedett kockázatát állapította meg azoknál a férfiaknál, akik sok tejet isznak.

A Loma Linda Egyetem Egészségügyi Központjában készült és az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent "tanulmány" következtetése:

Azoknál a férfiaknál, akik nagyobb mennyiségben fogyasztottak tejtermékeket, de nem fogyasztottak tejmentes kalciumot, magasabb volt a prosztatarák kockázata, mint az alacsonyabb bevitelű férfiaknál. Az összefüggések nem voltak lineárisak, ami arra utal, hogy a kockázat viszonylag alacsony adagoknál nőtt meg a legnagyobb mértékben.

Ez párhuzamba állítható egy tavalyi, ugyanezen kutatók által végzett vizsgálattal, amely szerint a tejfogyasztás növelte a mellrák kockázatát.

4. Ó, ÉS A SAJÁT CSIRKÉK TARTÁSA ÉTELMÉRGEZÉST OKOZHAT

Ezúttal nem egy tanulmányról van szó - és technikailag nem is csak az élelmiszerekről -, de június 10-én a CBS News arról számolt be, hogy az amerikai járványügyi hivatal "vizsgálatot" indít az ételmérgezéses esetek számának növekedésével kapcsolatban, amely állítólag a saját csirkét tartó emberekhez köthető:

A szövetségi egészségügyi tisztviselők több, több államot érintő, háztáji baromfihoz köthető szalmonellafertőzések kitörését vizsgálják, mondván, hogy idén eddig több mint 200 amerikai betegedett meg, és egy halálesetet jelentettek.

Az Egyesült Államok egyes részein már korábban is divat volt a háztáji tyúkállományok tartása, de a járvány idején még népszerűbbé vált, mivel az otthon ragadt amerikaiak a friss tojást és az állatok társaságát szem előtt tartva állítottak fel tyúkólakat. De az ilyen kisüzemi gazdálkodásnak ára van.

Természetesen mindez közvetlenül a "madárinfluenza-járvány" kitörése után történik, amelynek következtében több tízmillió baromfit selejteztek ki, a tojás és a csirke ára pedig az egekbe szökött.
Érdekes módon a bio- és a szabadtartású csirkéket érinti leginkább a madárinfluenza, ami egyeseket arra késztet, hogy feltegyék a kérdést, vajon a madárinfluenza a "szabadtartású csirkék végét" jelenti-e.

Nincs szabad tartású csirke, nincs saját csirketartás... hmmm... úgy tűnik, hogy hamarosan a csirkéhez (és a tojáshoz) csak a nagy élelmiszeripari óriáscégek révén lehet majd hozzájutni.

 

 

A MEGOLDÁS

Tehát, a TudományTM szerint - minden természetes élelmiszer, amit az emberek (és a legtöbb más állat) szó szerint több ezer és ezer generáción keresztül fogyasztott, valahogy hirtelen rákot okoz nekünk.

Én személy szerint ki vagyok borulva.

De ne aggódj, mert van néhány kész megoldás erre a problémára: Ha meg akarod menteni magad a sok csúnya csirkétől, tojástól és tejtől, próbáld ki az "alternatív fehérjeformákat".

Ez a média nyelvén a rovarok fogyasztása.

Az erre irányuló törekvések már évekkel ezelőtt elkezdődtek, olyan cikkekkel, mint ez a 2021 márciusában megjelent cikk: "Ha meg akarjuk menteni a bolygót, az élelmiszer jövője a rovaroké".

Nagy volt az ellenállás, és az "Eat Ze Bugs" ironikus szlogen lett azok számára, akik ellenálltak az új normának. Ez a reakció egy időre hatékonyan kiszorította a "együnk rovarokat" történeteket a hírekből. De most visszatértek.

Május 22-én a Forbes egy újabb "tanulmányról" számolt be, amely szerint "A rovarok fogyasztása több mint 80%-kal csökkentheti a környezeti terhelést".

Május 28-án a The Sun azt állította, hogy a rovarok fogyasztása (többek között) "megoldhatja az élelmiszerhiányt".

Június 6-án a BBC gyerekeknek szóló Newsround című műsora arra kérte a gyerekeket, hogy tegyék fel a következő (meglehetősen irányító) kérdéseket: "A rovarok fogyasztása: Többet kellene ennünk? Miért olyan jók?

 

 

Június 11-én pedig a Toronto Star egyszerűen azt kérdezte, hogy:

"Miért nem eszünk még mindannyian rovarokat?"

Tehát igen, a rovarevéspárti média mögött újult erő van. De a nagy lépés, amit reklámoznak, kétségtelenül a laboratóriumban termesztett hús és tejtermékek felé való elmozdulás. A propaganda sűrűn és gyorsan folyik.
Május végén a FreeThink tudományos magazin arról számolt be, hogy a Formo nevű új cég laboratóriumban termesztett tejtermékeket kutat - "igazi sajtot tehén nélkül". Míg a TechCrunch a YoEgg növényi alapú tojáspótlóról beszélt.

Június 6-án a Forbes arról számolt be, hogy "A sejtkultúrás tenger gyümölcsei nem csak egy ötlet; ez a valóság".

Alig három nappal ezelőtt jelentették be, hogy az izraeli ReMilk vállalat engedélyt kapott arra, hogy "precíziós erjesztésű, tehén nélküli tejtermékeit" az Egyesült Államokban árusítani kezdje.

Tehát, miközben a hírfolyamot elárasztják azok a történetek, hogy a marhahús, a hal és a tej rákot vagy ételmérgezést okoz, a mainstream média tele van a tenyésztett fehérjék előnyeiről szóló történetekkel.

Az orvosi folyóiratok olyan cikkeket közölnek, mint ez, amelyek azt sugallják, hogy a laboratóriumban termesztett hús "egészségesebb", mint a természetes hús.

A Guardian június 4-i, a Schmidt Alapítvány által támogatott cikke szerint a laboratóriumban termesztett hús megmentheti a bolygót, ha az embereket "meg lehet győzni arról, hogy racionális élelmiszer-választásokat hozzanak".

Június 6-án a CNN címlapján:

Hogyan segíthet a bolygónak és az egészségünknek a laboratóriumban termesztett hús?

...és azt állítja, hogy a hamis hús megakadályozná a "jövőbeli világjárványokat", mivel megszűnne a zoonózisos vírusátvitel kockázata.
Az üzenet nem is lehetne egyértelműbb.

 

 

CUI BONO?

Tegyük fel tehát, hogy a következő egy évben egyre több természetes hús/hal/tejtermék kerül a piacra a laboratóriumban termesztett vagy növényi alapú alternatívákkal. Kinek lesz ebből haszna?

A válasz erre sajnos kiszámítható: Ugyanazok, akik mindig is jól jártak.

A problémák sokrétűek, a reakciók változatosak, de a megoldás mindig nagyjából ugyanaz - az elitnek több pénzt és több hatalmat adni.

Bill Gates nagy összegeket fektetett be a laboratóriumban termesztett húsipari vállalatokba, valamint a növényi alapú "tojásokat" gyártó cégekbe. Jeff Bezos hasonlóképpen cselekszik.

Érdekes megjegyezni, hogy éppen tegnap a világ egyik legnagyobb baromfiszállítójának vezérigazgatója felszólította az EU-t, hogy engedélyezze a tenyésztett hús értékesítését.

Hogy miért?

Mert ahogy a nagy olajvállalatok az éghajlatváltozással kapcsolatos hisztériára reagálva nagymértékben fektetnek be a megújuló energiaforrásokba, úgy a húsgyártó vállalatok is szorgalmasan vásárolják fel az alternatív "húsgyártó" vállalatokat.

Ahogy a "piaci erők" és az "éghajlatbarát politikák" működésbe lépnek, a kormányok olyan intézkedéseket fognak bevezetni, mint a javasolt "húsadó", ami olcsóbbá teszi a hamis hús vásárlását, mint a valódi húsét.

Végül ugyanazok az emberek járnak jól, függetlenül attól, hogy honnan szerzi be az áramot, és - ahogy az élelmiszer elleni háború folytatódik - ugyanazok az emberek járnak jól, akár valódi húst, akár laboratóriumban termesztett húst, akár "alternatív fehérjeformákat" vásárol.

A leginkább a családi gazdaságok, a helyi kisvállalkozások, valamint a bio- és etikusan előállított hús- és tejtermékek termelői fognak megsínyleni ezt. Sokan közülük kiszorulnak majd az üzletből.

Eközben a lakosságnak "választania" kell majd a hormonokkal és antibiotikumokkal megtömött, méregdrága tömegtermelt hús, vagy az isten tudja miből készült, hamis, laboratóriumban termesztett hús között.

És mivel ugyanazok a vállalati óriások fogják gyártani mindkét lehetőséget, mindkét esetben ugyanazok a zsebek fognak tömni.

Jó étvágyat.


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.

 

(1 szavazat)

Oszd meg ezt a cikket

Egyedi látogatók

MaMa2242
TegnapTegnap4415
E-hétenE-héten10009

Adománya terjeszti az igazságot, legyőzi a hazugságokat és életeket ment.

 

Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
GDPR letöltés | GDPR rendelet