Több olyan hírre vágyik, amelyet sehol máshol nem kap meg?

Iratkozzon fel, és kapja meg a legnépszerűbb és legfontosabb történetek napi összefoglalóját, amely közvetlenül a postaládájába kerül.

Oszd meg ezt a cikket

 

A nagy titok: Sok orvosi gyakorlat, valamint a népszerű élelmiszerek és gyógyszerek célja a pénzszerzés, nem pedig a közegészségügy védelme

A CDC szerint 10 amerikai felnőttből hatnak van krónikus egészségügyi problémája, például rák, szívbetegség, cukorbetegség és stroke, és 10-ből 4-nek kettő vagy több ilyen betegsége is van.1

Míg e betegségek közül sok az ivásra, a dohányzásra vagy a túlevésre - más szóval az "életmóddal" kapcsolatos döntésekre - vezethető vissza, a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy az egészségügyi ellátásuk és a későbbi jólétük nagy része kizárólag olyan vállalatoktól függ, amelyek a nyereségüket az Ön jóléte helyett értékelik - olyan vállalatoktól, mint a biztosítók, az egészségügyi ellátások kezelői, valamint az élelmiszer- és gyógyszergyártók.

Szomorú tény, hogy a krónikus egészségi állapotok megelőzése nem tartozik e szervezetek prioritásai közé - az egészséges embereknek nincs szükségük orvosi ellátásra, így nem keresnek pénzt a lakosság egészségének megőrzésével vagy megőrzésével.

A "The Big Secret" (A nagy titok)2 című dokumentumfilm szerint a lakosság egészségével kapcsolatos etikátlan haszonszerzés John D. Rockefeller (1839-1937) gazdag amerikai iparmágnásig vezethető vissza, akinek a jelenlegi egészségügyi rendszerünk nagy részének megteremtését tulajdonítják. Konkrétan Rockefeller alapítványai a Carnegie Alapítvánnyal együtt úgy alakították át az orvosi egyetemeket, hogy a tulajdonukban lévő vállalatok által gyártott gyógyszerek használatát helyezték előtérbe az iskolákban korábban alkalmazott, kevésbé gyógyszerintenzív modell helyett3 .

Az egészségügyi ellátásnak ez a "gyógyszerek az elsők" megközelítése ma is folytatódik az orvosi egyetemeken és a hagyományos orvosi gyakorlatban, amelyek mindkettő összefonódott a Big Pharma cégekkel. A Rockefeller által szorgalmazott "szabadalmaztatott gyógyszereket" egyszerűen felváltották a márkás gyógyszerek.

A sztatinok szemfényvesztése

Jó példa arra, hogy jelenlegi egészségügyi rendszerünk helytelenül előnyben részesíti a gyógyszereket a megelőzéssel szemben, a sztatinok esetében látható. A sztatinok bevezetésük óta kasszasikerek a Big Pharma számára, a Lipitor4 a gyógyszeripar történetének legkelendőbb gyógyszere.5 Ma már minden negyedik 45 év feletti amerikai közül több mint egy szed sztatint.6

Mivel a sztatinok csökkentik a koleszterinszintet, feltételezhetően csökkentik a szívbetegségek kockázatát, pedig a koleszterinszint csak az egyik kockázati tényezője a szívbetegségeknek, és ezért a sztatinok sokkal kevésbé hatékonyak, mint ahogyan azt reklámozzák. Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy a sztatinokat szedők kevesebb mint fele éri el valaha is a kívánt koleszterinszint-célokat.7

A valódi igazság az, hogy a koleszterin a szervezet minden sejtjében megtalálható, ahol segít a sejtmembránok, a hormonok (beleértve a tesztoszteron, a progeszteron és az ösztrogén nemi hormonokat) és a zsír emésztését segítő epesavak előállításában. A D-vitamin termeléséhez is fontos.

Ezen kívül, ahogy a szakértők "A nagy titok" című könyvben rámutatnak, a koleszterin pozitív funkciókat lát el az agyban, a hormonrendszerben és az emberi test számos más részében, Ráadásul a túlzott csökkentésnek negatív hatásai is vannak.

Amint hírleveleimben már többször írtam, a sztatinok számos veszélyes mellékhatással is járnak, az izomfájdalomtól és -károsodástól kezdve a CoQ10-et és ketonokat termelő enzim gátlásáig, amelyek létfontosságú tápanyagok a mitokondriumok táplálásához. A sztatinok gátolják a K2-vitamin szintézisét is, amely megvédi az artériákat a meszesedéstől és a plakkoktól.

Az orvosok felszólalnak a sztatinok ellen

Dr. Barbara H. Roberts, "Az igazság a sztatinokról" című könyv szerzője a Rhode Island-i Providence-ben található Miriam Kórház Női Szívközpontjának igazgatója és a Brown Egyetem Alpert Orvosi Iskolájának klinikai professzora volt.

Két évet töltött a National Institute of Health ("NIH") Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézeténél is, ahol részt vett a sztatinok klinikai vizsgálataiban. Ezt mondta 2012-ben a sztatinok klinikai gyakorlatban történő alkalmazásáról:8

A praxisomban minden héten látok olyan betegeket, akiknél a sztatinok súlyos mellékhatásokat okoznak, és sokuknak eleve nem kellett volna sztatinnal kezeltetniük magukat. Ezek a mellékhatások a legyengítő izom- és ízületi fájdalomtól kezdve az átmeneti globális amnéziáig, neuropátiáig, kognitív zavarokig, fáradtságig és izomgyengeségig terjednek.

A legtöbb ilyen tünet enyhül vagy javul, ha a sztatinokról leállítják őket. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a sztatinok kapcsolatban állnak a Lou Gehrig-kórral.

Nem kérdés, hogy sok orvos lenyelte a Kool-Aid-et. A Big Pharma következetesen eltúlozta a sztatinok előnyeit, és egyes orvosok ijesztgető taktikát alkalmaztak, hogy a betegek attól féljenek, hogy ha abbahagyják a sztatinok szedését, azonnal szívrohamot kapnak.

Pedig a magas koleszterinszint, amelyet a sztatinok kezelnek, viszonylag gyenge kockázati tényező az érelmeszesedés kialakulásához. A cukorbetegség és a dohányzás például sokkal erősebb, ha a kockázat növeléséről van szó.

A sztatinok helyett egyszerűen a véradás csökkenti 70%-kal a stroke kockázatát, mondja Dr. Jonathan Wright "A nagy titok" című könyvében. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ez hogyan lehet igaz, javaslom, hogy nézze meg a cikkhez mellékelt videót - meg fog döbbenni, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a véradás, hogyan működhet ugyanolyan jól vagy jobban, mint egy gyógyszer.

Élelmiszer, amely nem táplál

1971-ben Richard Nixon elnök mezőgazdasági minisztere, Earl Butz egy olyan veszélyes gazdálkodási módszert mutatott be, amely a mai napig tart, a nehéz szintetikus műtrágyák használata formájában. A "táplálásra" szolgáló vegyszerek megjelenésével a termőföldeket már nem hagyták pihenni, hanem szüntelenül művelték, ami súlyos ásványi anyag kimerüléshez vezetett.

Ennek eredményeképpen a tanulmányok azt mutatják, hogy a mai gyümölcsök és zöldségek kevesebb tápláló tápanyaggal rendelkeznek, köszönhetően ennek a Butz által bevezetett, a termények méretére és gyors növekedésére helyezett hangsúlynak. Természetesen a GMO-k következtek. Nem meglepő, hogy Butz igazgatósági tagként szolgált olyan mezőgazdasági vállalatoknál, amelyek az általa támogatott vegyszereket gyártották.

A termények tápértékének csökkenése a széles körben használt növényvédő szerek és gyomirtók miatt következik be, amelyek elpusztítják azokat a baktériumokat, amelyek egyébként előemésztik az ásványi anyagokat, és elérhetővé teszik azokat a növények számára - mondja Peter Glidden, a "The Big Secret" című dokumentumfilmben szereplő természetgyógyász orvos.

Ami még rosszabb, a glifozát, a Roundup gyomirtó szer összetevője, szoros összefüggést mutat a máj-, epeúti és pajzsmirigyrákkal, valamint a stroke-kal. És most, a Roundup gyártója, a Monsanto ellen indított perekben előkerült, beidézett bizonyítékoknak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a Monsanto (ma Bayer) eltitkolta a negatív tanulmányokat, és megtámadta azokat a bejelentőket, akik megpróbálták leleplezni a népszerű gyomirtó szer veszélyeit.

A gazdák is szenvednek. A Monsanto és más agrárgazdasági óriások, mint a DuPont és a Syngenta által rájuk kényszerített szerződéseknek köszönhetően a gazdák már nem menthetik el a vetőmagjaikat ültetésre, vagy nem vásárolhatnak szabadalmaztatott vetőmagokat - mondja Paul Porter gazdálkodó.

És a környezet is szenved. Annak ellenére, hogy a gazdák mindent megtesznek a glifozát és a gyomirtószer túlélésére kifejlesztett számos GMO vetőmag káros hatásainak elkerülése érdekében, a glifozát "elsodródása" azokat a gazdákat is érinti, akik komolyan szeretnének lemondani a vegyszeresen előállított élelmiszerekről. A dokumentumfilm szerint a glifozát nyomai ma már mindenhol megtalálhatók - a talajban, a levegőben, az esőben és még a legtöbb ember vizeletében is.

Kukoricából készült veszélyes édesítőszer

A "The Big Secret" egy másik pontja az, hogy az üdítőitalok és számos más feldolgozott élelmiszer édesítésére használt magas fruktóztartalmú kukoricaszirup ("HFCS") mindenütt jelenléte szintén egy mezőgazdasági miniszter döntésének eredménye. John Block, aki 1981 és 1986 között szolgált Ronald Reagan elnök alatt, hivatalba lépésekor hirtelen megszüntette a cukorimportot, és növelte az államilag támogatott kukoricából készült HFSC használatát.

A HFCS-sel azonban az a probléma, hogy magasan összefügg a metabolikus szindrómával - az elhízás azon típusa, amelyben a zsír a deréktájon koncentrálódik, ami több egészségügyi kockázatot eredményez, mint a puszta elhízás - és a nem alkoholos zsírmájbetegséggel.

A dokumentumfilm példaként kiemeli egy olyan texasi megye lakosainak vizsgálatát, ahol csak valódi cukrot tartalmazó üdítőitalok voltak kaphatók. Mivel ezek az emberek nem jutottak HFCS-hez, lényegesen kevesebb zsírmájbetegségben, elhízásban és cukorbetegségben szenvedtek - rávilágítva ezzel a HFCS valószínűsíthető, káros hatásaira.

A leleplező dokumentumfilm következő pontja az amerikai kormány zsír elleni kampánya, amely 1980-ban kezdődött, és az alacsony zsírtartalmú őrületet eredményezte - egy olyan lépés, amely gyakorlatilag visszafelé fordította a tudományt, mondja Dr. Robert Lustig. Ebben a bukásban a zsírt okolták a szív- és érrendszeri betegségekért, miközben a fruktózt, a valódi bűnösöket felmentették. "Soha nem gondolnánk arra, hogy sört adjunk a gyerekünknek, de arra sem gondolunk kétszer, hogy kólát adjunk neki. Ugyanezt teszik" - állítja.

Az üdítőital-lobbi hatalmas hatalommal rendelkezik

Tudom, nehéz elhinni, hogy a kormányok nem védik meg a választóikat a káros élelmiszerektől. De az ipar újra és újra győz az egészségünkkel kapcsolatos kormányzati aggodalmak felett. Az üdítőital-gyártók például hatalmas gazdasági hatalommal rendelkeznek. A Mother Jones 2016-ban így írta le a problémát:9

Az üdítőitalgyártó cégek nagy pénzeket adnak a közegészségügyet támogató csoportoknak - miközben lobbiznak az ugyanezt elérni próbáló törvények ellen.

Ez a tanulsága egy tanulmánynak, [amely kimutatta], hogy a Coca-Cola és a PepsiCo 2011-2015 között több százezer dollárt adományozott olyan csoportoknak, mint az American Diabetes Association, az American Heart Association és a Save the Children. A két vállalat, amelyet az American Beverage Association képvisel, szintén milliókat költött lobbizásra az üdítőital-fogyasztás csökkentését célzó törvények országszerte történő meghiúsítása érdekében.

A Coke az elmúlt években közel 2 millió dollárt adott a Nemzeti Egészségügyi Intézetnek, miközben 2011 és 2015 között évente 6 millió dollárt költött arra, hogy harcoljon az "üdítőadó" bevezetésére irányuló erőfeszítések ellen olyan városokban, mint Philadelphia.

A lényeg az, hogy a kormány szó szerint alamizsnát fogad el azoktól az iparágaktól, amelyek megbetegítenek bennünket! Ha belegondolunk, hogy az Ön egészségéért felelős legfőbb ügynökség - a CDC - olyannyira bizalmas viszonyba került a kólával, hogy az italgyártó óriáscégnek lehetővé tette a kutatások befolyásolását, akkor elgondolkodtató, hogy kiben is bízhatunk, ha az egészségről és a jólétről van szó.

A valódi élelmiszer természetes súlykontrollt biztosít

Íme egy érdekes gondolat, amit "A nagy titok" vet fel. Mi történik akkor, ha az élelmiszer még mindig tartalmazza az összes olyan ásványi anyagot és tápanyagot, aminek lennie kellett volna - olyan élelmiszereket, amelyeket a vegyszeres gazdálkodás és a géntechnológia nem merített ki? A válasz az, hogy az emberek abbahagyják az evést, amikor már eleget ettek, és nem eszik túl magukat - mondja Glidden.

Tudja, a túlevés és az elhízás egyenes következménye annak, hogy a fogyasztók nem kapják meg az áhított táplálékot. Más szóval a szervezet olyan táplálékot keres, ami nincs, és az ember csak folytatja az evést.

Ez a "hiányzó tápanyag" hatás például a mesterséges édesítőszereknél jelentkezhet. A Trends in Endocrinology & Metabolism című szaklapban megjelent kutatás szerint a mesterségesen édesített italok paradox módon nem fogyást, hanem hízást okozhatnak az embereknek10.

A cukorral édesített italok fogyasztásának a testsúlyra és más egészségi állapotra gyakorolt negatív hatását egyre inkább felismerték, ezért sokan fordultak a nagy intenzitású édesítőszerek, például az aszpartám, a szukralóz és a szacharin felé, hogy csökkentsék e következmények kockázatát.

A felhalmozódó bizonyítékok azonban arra utalnak, hogy e cukorhelyettesítők gyakori fogyasztóinak a túlzott súlygyarapodás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázata is fennállhat.

A franciaországi Bordeaux-i Egyetemen végzett 2011-es vizsgálat szerint a mesterséges édesítőszerek önmagukban is függőséget okozhatnak.11 A kutatók megállapították, hogy a patkányok, amikor választaniuk kellett a mesterséges édesítőszer és a kokain között, mindig a mesterséges édesítőszert választották. Sőt, még a kokainfüggő patkányok is a mesterséges édesítőszert választották.

Az városi fluoridálás veszélyezteti a közegészségügyet

Sok éven át figyelmeztettem az ivóvízben lévő fluorid veszélyeire és a városi vízrendszerekben való széles körű használatára, így valószínűleg Ön is tisztában van azzal, hogy az ipar hogyan kerítette hatalmába azt a vizet, amelyet Ön iszik. A fluorid egy endokrin rendszert károsító vegyi anyag12 , és összefüggésbe hozható a pajzsmirigybetegségek növekvő gyakoriságával, ami viszont összefügg az elhízással, a szívbetegségekkel, a depresszióval és más egészségügyi problémákkal.

A környezetegészségügyben végzett kutatások arra is utalnak, hogy az Egyesült Államokban a gyermekek és serdülők körében járványszerűvé vált figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar ("ADHD") és a fluorozott víznek való kitettség között kapcsolat áll fenn13.

A mesterséges vízfluoridálás 1992-es állami elterjedtsége szignifikánsan pozitívan jelezte előre az ADHD állami elterjedtségét 2003-ban, 2007-ben és 2011-ben, még a társadalmi-gazdasági státusz ellenőrzése után is.

A többváltozós regressziós elemzés azt mutatta, hogy a társadalmi-gazdasági státusz ellenőrzése után a mesterséges fluorozás 1992-es elterjedtségének minden egyes 1%-os növekedése körülbelül 67 000-131 000 további ADHD-diagnózissal járt együtt 2003 és 2011 között.

Az állami vízfluoridálás általános elterjedtsége (nem különböztetve meg a fluoridálás típusait) szintén szignifikánsan pozitívan korrelált az ADHD állami elterjedtségével, egy év kivételével minden vizsgált évben.

A települési fluoridálás - állítja "A nagy titok" - pénzt takarít meg az önkormányzatoknak az idegméreg ártalmatlanításával, miközben megkíméli az előállításához kapcsolódó alumíniumipart a pénzügyi felelősségtől vagy a károktól.

Bizonyított tény az is, hogy a fluorid endokrin károsító, amely hatással lehet a csontokra, az agyra, a pajzsmirigyre, a tobozmirigyre, sőt még a vércukorszintre is.14 Fontos, hogy ez egy ismert idegméreg, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a gyermekek IQ-ját.15,16 Ez csak egy újabb példa arra, hogy a vállalatok és a kormányok a profitjukat a lakosság jóléte elé helyezik - amelyek közül sokat jól leír a "The Big Secret".

Az üzenet világos: számos orvosi gyakorlat, valamint a népszerű élelmiszerek és gyógyszerek célja a pénzszerzés, nem pedig a közegészség védelme.

Írta: Dr. Joseph Mercola , 2022. szeptember 9

Források és hivatkozások


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.


Oszd meg ezt a cikket

 

 

Hozzászólás írása

 

Top

Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
GDPR letöltés | GDPR rendelet